Gouden sieraden zijn een populaire keuze vanwege hun prachtige uitstraling en tijdloze elegantie. Hier zijn een paar handige tips die je moet weten als je overweegt om gouden sieraden te kopen:

  • Gouden sieraden worden gemaakt van goudlegeringen, wat betekent dat het goud wordt gemengd met andere metalen om de sterkte te verhogen. De meest courante legeringen zijn 14 karaat en 18 karaat goud. Hoe hoger het karaat, hoe hoger de hoeveelheid pure goud in het sieraad.
  • Gouden sieraden komen in verschillende kleuren, waaronder geelgoud, witgoud en roségoud. De kleur van het goud wordt bepaald door de legeringen die worden toegevoegd. Geelgoud is de meest courante kleur, witgoud wordt gemaakt door het toevoegen van palladium of zilver, roségoud wordt gemaakt door het toevoegen van koper.
  • Gouden sieraden moeten worden onderhouden om hun schoonheid te behouden. Het is aan te raden om gouden sieraden af te nemen als je gaat zwemmen, douchen of sporten. Het is ook aan te raden om gouden sieraden te poetsen met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen.
  • Gouden sieraden kunnen worden verzekerd, net als andere waardevolle bezittingen. Dit is handig als je sieraden kwijtraakt of gestolen worden, zodat je de vergoeding krijgt van de verzekering.

In het algemeen zijn gouden sieraden een waardevolle aanwinst voor elke garderobe, met de juiste zorg en onderhoud zullen ze jarenlang meegaan en je blijven verrassen met hun schoonheid!


Bekijk de collectie gouden sieraden van Rêve in de winkel aan de Westkade 3b, 3221 AV Hellevoetsluis of online via de webshop. Zowel 14 karaat als 18 karaat gouden sieraden zijn te koop.

Hellevoetsluis gouden ringen
Hellevoetsluis gouden ringen